Φωτεινές Επιγραφές

Αυτόφωτες επιγραφές, κατασκευασμένες από διάφορα υλικά υψηλής ποιότητας και αντοχής, χωρίς περιορισμό σε μέγεθος και σχήμα. Ο φωτισμός επιτυγχάνεται σχεδόν αποκλειστικά με λάμπες τεχνολογίας LED ή με LED modules, παρέχοντας έντονο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα με σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι φωτεινές επιγραφές αποτελούν τον πιο διαδεδομένο τύπο επιγραφής. Κατασκευάζονται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, ανάλογα με τις επικοινωνιακές ανάγκες της επιχείρησης και του διαθέσιμου χώρου. Τοποθετούνται στις όψεις των κτιρίων [επιγραφές μίας όψης] ή κάθετα, με μπράτσα στήριξης [επιγραφές διπλής όψης].

Ο απλούστερος τύπος φωτεινής επιγραφής αφορά στην κατασκευή από αρχιτεκτονικό προφίλ αλουμινίου και όψη από γαλακτερό plexiglass, πολυκαρμπονικό ή flexface (φωτοδιαπερατό μουσαμά που ενδείκνυται κυρίως για επιγραφές μεγάλου μεγέθους). Το μήνυμα αποτυπώνεται με αυτοκόλλητα βινυλίου υψηλής ποιότητας και αντοχής στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες ή με αυτοκόλλητο ψηφιακής εκτύπωσης για μηνύματα που περιλαμβάνουν φωτογραφίες, εικόνες και πιο εξειδικευμένα εικαστικά.

Μια διαφορετική και πιο εντυπωσιακή εφαρμογή φωτεινής επιγραφής είναι η κατασκευή εξ΄ολοκλήρου από αλουμίνιο 2-3mm, όπου στην όψη το μήνυμα δημιουργείται με κοπή και αφαίρεση (με router cnc), επιτρέποντας στο φως να διέρχεται μόνο από τα διάτρητα μέρη, ενώ όλη η υπόλοιπη επιφάνεια παραμένει σκοτεινή (τυφλή). Η εφαρμογή αυτή δίνει ιδιαίτερη ένταση στο μήνυμα και μια minimal αισθητική, ξεφεύγοντας από την κοινή και διαδεδομένη όψη του φωτεινού όγκου που πολλές φορές είναι κουραστική. Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη σε αυτόν τον τύπο επιγραφής είναι η τοποθέτηση επιπλέον γραμμάτων ή σχημάτων από plexiglass 20/30mm στις οπές, δημιουργώντας την αίσθηση τρισδιάστατης απόδοσης του μηνύματος.

Ο φωτισμός σε όλους τους τύπους φωτεινής επιγραφής επιτυγχάνεται με λάμπες τεχνολογίας LED (αντίστοιχων σε σχήμα και ποιότητα φωτισμού με τις παλιότερης τεχνολογίας λάμπες φθορίου) ή με LED modules, παρέχοντας έντονο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα με σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Protasis - Επιγραφές Κτιρίων